Online németül tanulni úgy, mintha egy órán ülnék

Németül tanulni könnyedén is lehet

Németül tanulni könnyedén is lehet

Európa a tiéd, de a nyelvtanulást nem úszhatod meg

2016. március 03. - DIL Zsófi
Az Európai Unió egyik fő vívmánya, hogy szabadon utazhatsz az országok között. Szerezd meg online az alapszintű nyelvtudást, hogy élni tudj a lehetőségeiddel!

Tudod miért mázlisták az amerikaiak? Képzeld el, hogy egy hatalmas országban élsz, ahol minden ember, több százmillió állampolgár ugyanazt a nyelvet beszéli. Szabadon költözhetsz az ország egyik végéből a másikba. Ha a trópusokra vágysz, vagy akár a zordabb, hegyvidéki klímát keresed, akkor is mindet megtalálod az államhatáron belül. Oda költözöl, ahová csak akarsz.

Bármennyire is tetszene ez a világ, az óceánnak ezen a partján nekünk nyelvileg is egy sokkal változatosabb környezet jutott. A jó öreg Európa soknyelvű kontinens. Ez pedig azzal jár, hogy ha élni akarsz az Európai Unió egyik legnagyobb előnyével, akkor bizony muszáj megszólalnod valamilyen idegen nyelven is. De mi is ez az előny?
korutazas.jpg

Az egyesült Európa egészen máshogy működik, mint Amerika. Nálunk nem áll egy szuperhatalom az országok felett. Európát a mai napig nemzetállamok alkotják. Amikor a mai Unió elődjének az alapítói kigondolták, hogy hogyan is működjön ez az egyesült szervezet, akkor mindenek előtt négy alapértékben jutottak egyezségre. Megegyeztek, hogy bármilyen lesz is majd a közös szervezet, az mindenképpen a személyek, áruk, szolgáltatások és a tőke szabad áramlásán fog alapulni. Ezt hívjuk ma a négy alapszabadságnak.

Ezek az alapszabadságok biztosítják, hogy ma minden külön engedélyeztetés nélkül válthatsz egy repülőjegyet és mehetsz Berlinbe koncertre, Londonba dolgozni és Párizsba nászútra. Ezek biztosítják, hogy ha úgy akarod, akkor kávézót nyithatsz Bécsben, vagy futárcéget alakíthatsz Münchenben. Ezek és a köréjük épített közös törvények teszik lehetővé, hogy ha kint dolgozol Németországban, akkor is jár a betegbiztosítás, kaphatsz nyugdíjat, letelepedhetsz az EU bármelyik tagországában.

Mindezek hatalmas eredmények, és lássuk be, az elmúlt évtizedekben teljesen átalakították az európai emberek életét. A magyarokét is. A szüleid még abba születtek bele és abban nőttek fel, hogy utazni veszélyes és ritka lehetőség. Az utazást meg kell tervezni, ahhoz engedélyek kellenek és alapos rákészülésnek kell az indulást megelőznie. Te már abban a világban élsz, melyben Sopronból olcsóbb Bécsbe menni bevásárolni, mint Budapestre. Amikor holnapra is tudsz repülőjegyet venni és néhány óra múlva már Drezda történelmi kövei között sétálhatsz.

A világ és az utazás rendkívül könnyű lett körülötted. Törvények tucatjai jöttek létre azért, hogy ezt a világot élvezhesd. Emberek százai dolgoznak azon a légitársaságoktól a kereskedőkig, hogy élni is tudj a lehetőségeiddel. Egy dolgot viszont senki nem tud megtenni helyetted: Megtanulni egy új nyelvet.

Elindulnál, de nem beszélsz nyelveket? Hiába a nyitott és szabad világ, ha egy kukkot sem értesz belőle. Hiába a jó szakmád, s az ötszörös bérrel hívogató külföldi lehetőség, ha elakadsz már az előzetes állásinterjún is.

A jó hír az, hogy az induláshoz tényleg csak egy egészen kicsire van szükséged. A nyelvtudás anyanyelvi környezetben könnyen fejleszthető. Persze csak akkor, ha használod a nyelvet. Fontos, hogy ne csak magyarok társaságát keresd külföldön. Igenis állj le németül beszélgetni a boltban, adj útbaigazítást turistáknak, beszélgess a szomszéddal. Használd a nyelvet! Ha elindulsz egy alap szókinccsel, akkor kint, a valós nyelvi környezetben már ragadni fog rád a többi.

Az online nyelvtanulás előnye, hogy nem csak itthonról veheted igénybe, hanem bárhonnan. Nem kell az indulással megvárnod míg véget ér a tanfolyam. Elkezdheted itthonról a tanulást, s már utazhatsz is, hiszen az online nyelvleckékhez a világon bárhonnan hozzáférsz. Ettől igazán kinyílik a világ, igaz? :)

 

Zsófi

A bejegyzés trackback címe:

https://dil-nemet.blog.hu/api/trackback/id/tr648440706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
/* Background pattern from subtlepatterns.com */