Online németül tanulni úgy, mintha egy órán ülnék

Németül tanulni könnyedén is lehet

Németül tanulni könnyedén is lehet

Mennyi időt szánj a tanulásra?

2016. január 23. - DIL Zsófi
Adunk néhány tippet, ami segít abban, hogy hogyan is állj neki a tanulásnak.

Mire lesz szükséged?

Főként: Egy kicsivel több figyelemre.

A legfontosabb, hogy próbáld beépíteni a szokásaid közé a mindennapi tanulást. Minden nap egy kicsit foglalkozz a nyelvtanulással. Tűzz ki magad elé célokat és azokat bontsd le heti, napi adagokra. Nem kell nagy dolgokra gondolnod. Kezdetben elég ha annyit elhatározol, hogy minden nap megoldasz 2-3 feladatot.

Nyelvtanulásra fordított idő

 

Mennyi időt érdemes a nyelvtanulásra fordítanod? Ha új témákat/szavakat szeretnél tanulni, akkor jó, ha napi 10 percnél többet szánsz rá. Sajnos 10 perc nem elegendő arra sem, hogy a gondolataidból kiűzd a napi feladatokat és átállítsd magad az idegen nyelv szavaira.

Amikor egy új dologgal kezdesz foglalkozni, akkor az első negyed órában a koncentráció megteremtése lesz a legfontosabb feladatod. El kell engedned mindazt, amivel addig foglalkoztál. El kell érned, hogy a gondolataid ne a bevásárlás, vagy az éppen elindult havazás, esetleg a tegnap este látott tévéműsor körül forogjanak. Arra a feladatra kell koncentrálnod, ami éppen előtted fekszik az asztalon. Az első 2-3 feladatot tehát arra kell szánnod, hogy ezt a koncentrációt meg tudd teremteni. Ezt nagyjából 10-15 perc alatt tudod elérni.

A következő 15-30 percben tudsz valóban a fejlesztő tanulásra koncentrálni. Összességében tehát legalább naponta fél órát, esetleg egy órát kell a tanulással foglalkoznod ahhoz, hogy a munkádnak ténylegesen eredménye is legyen.  

Lehet, hogy az első hetekben a bemelegítés után csak 20 percet tudsz majd megfelelően koncentrálni. Ne aggódj, ez is fejleszthető. Fokozatosan emelheted a tanulással töltött időt, s néhány hét alatt meg is duplázhatod a hasznos munkával töltött percek számát.

Hozzá kell tennem persze, hogy ez azért ne jelentse azt, hogy ha nincs fél órád, akkor hozzá sem kezdesz. :)

Hidd el, hogy hosszútávon az is nyereség, ha német tanulással töltöd azt az időt, amit a metrón/villamoson/buszon/vonaton töltesz. Lehet, hogy lassabban fogsz haladni az anyaggal, de sokkal-sokkal többet nyersz ebből, mintha csak néznél ki az ablakon vagy mással foglalkoznál. 

Miért online?

fb_g_tw_post_alap.pngKönnyen lehet, hogy az időbeosztásodnak egy otthon elvégezhető, internetes tanfolyam fog legjobban megfelelni. Nemcsak hetente kétszer, hanem minden nap foglalkozni tudsz a tanulással, miközben nem kell a tanfolyamért többszörös díjat kifizetned.

Online német tanulás esetén a napi tanulási időt fel tudod építeni a saját tempódnak megfelelően. Minden nap kezdheted a tanulást egy rövid bemelegítés gyakorlással. Ez tartson 10-15 percig. A bemelegítés után szánj nagyjából fél órát a napi új anyag elsajátítására. Ha még marad energiád, akkor tölts még időt néhány szórakoztató feladat elvégzésével. Hallgass meg egy érdekes párbeszédet, keress ki érdekesnek tűnő ismeretlen szavakat, vagy próbálj megérteni egy szituációs gyakorlatot.

 Remélem ez a néhány tipp megkönnyíti a mindennapjaidat és könnyebben fogsz nekiállni a tanulásnak.

:)

Zsófi

A bejegyzés trackback címe:

https://dil-nemet.blog.hu/api/trackback/id/tr868304672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
/* Background pattern from subtlepatterns.com */