Online németül tanulni úgy, mintha egy órán ülnék

Németül tanulni könnyedén is lehet

Átköltöztünk

2018. szeptember 29. - DIL Zsófi

Ezen az oldalon már csak az archív ajándékanyagainkat találod. További nyelvtanulási tippekért, ajándékanyagokért, valamint a teljes német nyelvtant átölelő tanfolyamainkért látogass el a www.dil.hu oldalra! :)

Várunk szeretettel. 

Jó tanulást!

DIL csapat :)

Húsvéti ajándék :)

husvet-canva-v2.jpghusvet-canva-v2.jpghusvet-canva-v2.jpg
Online német ingyenes letölthető ajándékanyag.

Folytatjuk a Valentin-napon elkezdett szokásunkat és újra útra kelünk: Húsvét alkalmából újra "Föld körüli utazásra" invitálunk. A mostani ajándékban megismerhetsz néhány igazán érdekes szokást az alábbi országokból:

Németországhusvet-canva-v2.jpg
Olaszország
Bulgária
Horvátország
Ausztrália
Lengyelország
Görögország
és még mások...

 

Ez az anyag egy könnyített (alapfokú) és egy kicsit nehezített (középfokú) formában is elérhető. :)

ALAPFOK:

Az alapfokú ajándékanyagodat ide kattintva tudod letölteni: Kattints ide!

KÖZÉPFOK:

A középfokú ajándékanyagodat pedig ide kattintva tudod letölteni: Kattints ide!

***

Ezt az anyagot le is töltheted és magaddal viheted bárhová. Nyomtasd ki a szöveget, töltsd le a hangot és gyakorold a kiejtést! :)

Anikó

Európa a tiéd, de a nyelvtanulást nem úszhatod meg

Az Európai Unió egyik fő vívmánya, hogy szabadon utazhatsz az országok között. Szerezd meg online az alapszintű nyelvtudást, hogy élni tudj a lehetőségeiddel!

Tudod miért mázlisták az amerikaiak? Képzeld el, hogy egy hatalmas országban élsz, ahol minden ember, több százmillió állampolgár ugyanazt a nyelvet beszéli. Szabadon költözhetsz az ország egyik végéből a másikba. Ha a trópusokra vágysz, vagy akár a zordabb, hegyvidéki klímát keresed, akkor is mindet megtalálod az államhatáron belül. Oda költözöl, ahová csak akarsz.

Bármennyire is tetszene ez a világ, az óceánnak ezen a partján nekünk nyelvileg is egy sokkal változatosabb környezet jutott. A jó öreg Európa soknyelvű kontinens. Ez pedig azzal jár, hogy ha élni akarsz az Európai Unió egyik legnagyobb előnyével, akkor bizony muszáj megszólalnod valamilyen idegen nyelven is. De mi is ez az előny?
korutazas.jpg

Az egyesült Európa egészen máshogy működik, mint Amerika. Nálunk nem áll egy szuperhatalom az országok felett. Európát a mai napig nemzetállamok alkotják. Amikor a mai Unió elődjének az alapítói kigondolták, hogy hogyan is működjön ez az egyesült szervezet, akkor mindenek előtt négy alapértékben jutottak egyezségre. Megegyeztek, hogy bármilyen lesz is majd a közös szervezet, az mindenképpen a személyek, áruk, szolgáltatások és a tőke szabad áramlásán fog alapulni. Ezt hívjuk ma a négy alapszabadságnak.

Ezek az alapszabadságok biztosítják, hogy ma minden külön engedélyeztetés nélkül válthatsz egy repülőjegyet és mehetsz Berlinbe koncertre, Londonba dolgozni és Párizsba nászútra. Ezek biztosítják, hogy ha úgy akarod, akkor kávézót nyithatsz Bécsben, vagy futárcéget alakíthatsz Münchenben. Ezek és a köréjük épített közös törvények teszik lehetővé, hogy ha kint dolgozol Németországban, akkor is jár a betegbiztosítás, kaphatsz nyugdíjat, letelepedhetsz az EU bármelyik tagországában.

Mindezek hatalmas eredmények, és lássuk be, az elmúlt évtizedekben teljesen átalakították az európai emberek életét. A magyarokét is. A szüleid még abba születtek bele és abban nőttek fel, hogy utazni veszélyes és ritka lehetőség. Az utazást meg kell tervezni, ahhoz engedélyek kellenek és alapos rákészülésnek kell az indulást megelőznie. Te már abban a világban élsz, melyben Sopronból olcsóbb Bécsbe menni bevásárolni, mint Budapestre. Amikor holnapra is tudsz repülőjegyet venni és néhány óra múlva már Drezda történelmi kövei között sétálhatsz.

A világ és az utazás rendkívül könnyű lett körülötted. Törvények tucatjai jöttek létre azért, hogy ezt a világot élvezhesd. Emberek százai dolgoznak azon a légitársaságoktól a kereskedőkig, hogy élni is tudj a lehetőségeiddel. Egy dolgot viszont senki nem tud megtenni helyetted: Megtanulni egy új nyelvet.

Elindulnál, de nem beszélsz nyelveket? Hiába a nyitott és szabad világ, ha egy kukkot sem értesz belőle. Hiába a jó szakmád, s az ötszörös bérrel hívogató külföldi lehetőség, ha elakadsz már az előzetes állásinterjún is.

A jó hír az, hogy az induláshoz tényleg csak egy egészen kicsire van szükséged. A nyelvtudás anyanyelvi környezetben könnyen fejleszthető. Persze csak akkor, ha használod a nyelvet. Fontos, hogy ne csak magyarok társaságát keresd külföldön. Igenis állj le németül beszélgetni a boltban, adj útbaigazítást turistáknak, beszélgess a szomszéddal. Használd a nyelvet! Ha elindulsz egy alap szókinccsel, akkor kint, a valós nyelvi környezetben már ragadni fog rád a többi.

Az online nyelvtanulás előnye, hogy nem csak itthonról veheted igénybe, hanem bárhonnan. Nem kell az indulással megvárnod míg véget ér a tanfolyam. Elkezdheted itthonról a tanulást, s már utazhatsz is, hiszen az online nyelvleckékhez a világon bárhonnan hozzáférsz. Ettől igazán kinyílik a világ, igaz? :)

 

Zsófi

Mennyi időt szánj a tanulásra?

Adunk néhány tippet, ami segít abban, hogy hogyan is állj neki a tanulásnak.

Mire lesz szükséged?

Főként: Egy kicsivel több figyelemre.

A legfontosabb, hogy próbáld beépíteni a szokásaid közé a mindennapi tanulást. Minden nap egy kicsit foglalkozz a nyelvtanulással. Tűzz ki magad elé célokat és azokat bontsd le heti, napi adagokra. Nem kell nagy dolgokra gondolnod. Kezdetben elég ha annyit elhatározol, hogy minden nap megoldasz 2-3 feladatot.

Nyelvtanulásra fordított idő

 

Mennyi időt érdemes a nyelvtanulásra fordítanod? Ha új témákat/szavakat szeretnél tanulni, akkor jó, ha napi 10 percnél többet szánsz rá. Sajnos 10 perc nem elegendő arra sem, hogy a gondolataidból kiűzd a napi feladatokat és átállítsd magad az idegen nyelv szavaira.

Amikor egy új dologgal kezdesz foglalkozni, akkor az első negyed órában a koncentráció megteremtése lesz a legfontosabb feladatod. El kell engedned mindazt, amivel addig foglalkoztál. El kell érned, hogy a gondolataid ne a bevásárlás, vagy az éppen elindult havazás, esetleg a tegnap este látott tévéműsor körül forogjanak. Arra a feladatra kell koncentrálnod, ami éppen előtted fekszik az asztalon. Az első 2-3 feladatot tehát arra kell szánnod, hogy ezt a koncentrációt meg tudd teremteni. Ezt nagyjából 10-15 perc alatt tudod elérni.

A következő 15-30 percben tudsz valóban a fejlesztő tanulásra koncentrálni. Összességében tehát legalább naponta fél órát, esetleg egy órát kell a tanulással foglalkoznod ahhoz, hogy a munkádnak ténylegesen eredménye is legyen.  

Lehet, hogy az első hetekben a bemelegítés után csak 20 percet tudsz majd megfelelően koncentrálni. Ne aggódj, ez is fejleszthető. Fokozatosan emelheted a tanulással töltött időt, s néhány hét alatt meg is duplázhatod a hasznos munkával töltött percek számát.

Hozzá kell tennem persze, hogy ez azért ne jelentse azt, hogy ha nincs fél órád, akkor hozzá sem kezdesz. :)

Hidd el, hogy hosszútávon az is nyereség, ha német tanulással töltöd azt az időt, amit a metrón/villamoson/buszon/vonaton töltesz. Lehet, hogy lassabban fogsz haladni az anyaggal, de sokkal-sokkal többet nyersz ebből, mintha csak néznél ki az ablakon vagy mással foglalkoznál. 

Miért online?

fb_g_tw_post_alap.pngKönnyen lehet, hogy az időbeosztásodnak egy otthon elvégezhető, internetes tanfolyam fog legjobban megfelelni. Nemcsak hetente kétszer, hanem minden nap foglalkozni tudsz a tanulással, miközben nem kell a tanfolyamért többszörös díjat kifizetned.

Online német tanulás esetén a napi tanulási időt fel tudod építeni a saját tempódnak megfelelően. Minden nap kezdheted a tanulást egy rövid bemelegítés gyakorlással. Ez tartson 10-15 percig. A bemelegítés után szánj nagyjából fél órát a napi új anyag elsajátítására. Ha még marad energiád, akkor tölts még időt néhány szórakoztató feladat elvégzésével. Hallgass meg egy érdekes párbeszédet, keress ki érdekesnek tűnő ismeretlen szavakat, vagy próbálj megérteni egy szituációs gyakorlatot.

 Remélem ez a néhány tipp megkönnyíti a mindennapjaidat és könnyebben fogsz nekiállni a tanulásnak.

:)

Zsófi

Online német tananyag "díszdobozban"

Kaptál már díszdobozban teljes filmsorozatot? Pont olyan jó érzés, mint hozzáférni egy teljes online német tananyaghoz az alapoktól a felsőfokig. Próbáld ki!

Díszdobozban megkapni a kedvenc tévésorozatod összes epizódját nem akármilyen élmény. Pont olyan, mintha egyszerre kapnál hozzáférést az online német tananyaghoz a kezdő szinttől a felsőfokig. 

Kaptál már díszdobozban teljes filmsorozatot? Esetleg be is készítetted a karácsonyi szünetre a Trónok harca összes eddigi évadát dvd-n, hogy a karácsonyi sütik között egyszerre izguld végig az összes párviadalt? Vagy kaptad már meg egyszerre a Harry Potter összes kötetét, miközben még az elsőt sem olvastad még végig?

Ha igen, akkor tudhatod, hogy ez milyen érzés. Amikor éppen csak belekezdesz valamibe, éppen csak elkaptad a dolog ízét, s pontosan tudod, hogy szinte az örökkévalóságig nem is kell abbahagynod. Nem kell negyven perc után csalódottan felkelned a tévé elől, s azon gondolkodnod, hogy mivel is töltöd majd ki a következő epizódig hátra lévő újabb hét napot.

Tanulj velünk, akkor amikor csak szeretnél, hiszen nincsen havidíj és minden anyagokt alaptól-felsőfokig elérsz.

Hát nézd, most itt van előtted a Trónok harca összes, beleértve a még a tévében sem vetített extrákat. Vagy a The Walking Dead még ismeretlen évadja, amit az amerikai közönség is csak jövőre láthat. Megvan az érzés? Rendben.

Akkor most nyisd ki a szemed, s kattints ide, nézd meg az online német tananyagokat. Elkezded a tanulást az első leckénél, megtanulsz németül bemutatkozni, bevásárolni és ételt rendelni egy étteremben. De tudod jól, hogy nem itt van a vége. Előtted van a teljes rendszer, az egész tananyag az alapoktól a felsőfokig. Itt nem részenként, apró morzsákra bontva kapod a tudást.

Nézz csak meg egy átlagos kezdő nyelvtanfolyamot. Honnan indulnak, meddig jutnak el? Elkezdődik az első lecke az alapoknál. Eltelik fél év, vége a tanfolyamnak, s hol tart a csoport? Az első tankönyv első harmadánál, valahol a hatodik lecke környékén. Azt se látod, mi jön még később. Részekre szabdalják a nyelvet, s csak lassan, kicsi részenként adagolva kapod az újabb és újabb dózisokat.

A korlátlan hozzáférésű online tanulás előnye, hogy nem kell másokhoz igazodnod.Mire lenne neked szükséged? Hát leginkább arra, hogy ne mások mondják meg, milyen tempóban haladhatsz, igaz? Ha te mozimaratont akarsz a téli szünetre, akkor rendezz mozimaratont. Ha egész nap a kedvenc sorozatod epizódjait néznéd, tedd azt, csak hasfájást ne kapj tőle. S ha nagyobb léptekben akarsz haladni a nyelvtanulással is, akkor se állítson le senki. Senki ne mondja, hogy ez középfokú anyag, ez meg felsőfokú, ezzel te még ne foglalkozz.

Tudod mit? Mi nem porciózzuk a tudást. Nézd csak meg a videókat. Itt megtalálod a német tananyagot egyben, az egészet. A kezdetektől, az alapoktól egészen a felsőfokig. Szereted a kihívásokat? Kezdhetsz a lista tetején is, teszteld csak le a tudásod. A felsőfokú tananyagból is találsz ingyenes német leckét, kezdd akár azzal a tanulást.

Az online német tanulás során senki nem titkolja előled a tudását. Már a folyamat elején fel tudod mérni, hogy honnan indulsz és hová kell eljutnod. Be tudod osztani magadnak a leckéket.

Nincsenek rejtett költségek

Tudod, mi a legjobb abban, ha egyszerre hozzájutsz a teljes tananyaghoz? Hát az, hogy erre többet már egy fillért sem fogsz költeni! Ha beiratkozol egy hagyományos tanfolyamra, valószínű, hogy 10-20 ezer forintot fogsz kifizetni. De azt senki sem mondja el neked előre, hogy ez a pénz az első kötet első hat leckéjét jelenti. Ha szeretnél tovább is lépni, eljutni a nyelvtudás magasabb szintjére, ennek a pénznek a sokszorosát fogod elkölteni. Tegyél mögé egy nullát nyugodtan, még az is csak szerény becslés lesz.

Az online tanulás ettől a felismeréstől megkímél. Nincs zsákbamacska! Vásárolhatsz nyelvtani leckéket, szótanuló gyakorlatokat és szituációs gyakorlatokat. Mindegyik mellett ott a valódi ára, bújtatott költségek nélkül. Mindegyikben találsz kezdő gyakorlatokat és egyre nehezedő feladatokat is, egészen a felsőfokig. Ez a három hozzáférés – együtt is csak annyi, mint egy kezdő nyelvtanfolyam – ha akarod, eljuttat egészen a felsőfokú német nyelvvizsgáig. A hozzáférésed pedig örök időkre szól, így akár vizsga után is újra és újra visszajöhetsz, ha rozsdásodni kezd a tudásod.

Ha tetszett nézz vissza jövő héten is! :)

Zsófi

Az online nyelvtanulás árnyoldalai

Az online nyelvtanfolyam a legjobb eszköz, ha valóban meg akarsz tanulni németül. De ha a nyelvtanulást csak alibinek szánod, akkor nem jó helyen jársz!

Meggyőzted magad, hogy interneten könnyebb lesz nyelvet tanulni, mintha valódi tanfolyamra iratkoznál be? Így is van, ha betartasz néhány elég egyszerű szabályt. Csak rajtad múlik a siker!

Az internetes nyelvtanuláshoz több fegyelem kell

Amikor beiratkozol egy valódi nyelvtanfolyamra, akkor nem csak a tanítás felelősségét adod át a tanárodnak. A noszogatás feladatát is igyekszel rá kiosztani. Mostantól nem kell már olyan nagyon fegyelmezettnek lenned, igaz? Ő a tanár, gondoskodjon ő a haladásodról. Tanítson meg németül – hiszen ez a dolga, nem igaz?

Ha az online nyelvtanulás mellett döntesz, akkor bizony nincs kire mutogatni. Csakis te vagy a felelős a magad sikeréért. Nincs ott egy tanár, aki jól tanít, vagy nem jól tanít, akit lehet hibáztatni azért, ha nem érted meg a tananyagot. Vagy ha bele se nézel a tananyagba.

Az internetes nyelvtanulás egyetlen igazi nehézsége, hogy saját magadat kell nagyobb fegyelemre szoktatnod. Valljuk be, nem mindenki képes erre. Komoly önfegyelem szükséges ahhoz, hogy leülj otthon a számítógép elé és bekapcsold a programot. Annyi minden más is érdekes, igaz? Rákattansz az internetre és máris macskás képeket posztolsz a Facebook-on ahelyett, hogy az aktuális lecke szavait ismételnéd. Túl könnyű elkalandozni.

Az online nyelvtanulás sikertelenségének 4 fő oka


Hidd el, nem te vagy az első, akinek extra erőkifejtésre van szüksége ahhoz, hogy az online nyelvtanulásban sikert érjen el. Ez nem a te hibád! Egyszerűen egész eddigi tanulási múltunk nem erre szoktatott minket. Nem azt tanultuk meg, hogyan kell a magunk tempójában, online haladni, hanem azt, hogyan üljünk hátra tett kézzel az iskolapadban. Szedjük össze, mi az, ami mostantól egészen máshogy lesz. Milyen nehézségekkel kell megküzdened?

#1 nyelvtanulás egyedül


Egyedül nem jó, szórakozni sem, meg edzeni sem. A nyelvtanulás valahol a kettő között van. Egy jó hangulatú nyelvórán röhögni is lehet hatalmasakat, meg izzadni is a német ragozási szabályok súlya alatt. Na és egyedül? Sokkal unalmasabb, álmosítóbb, ha mindezt egyedül kell végigélned. Ha nincs kivel megosztani a nehézségeket, félő, hogy a második feladat után belealszol az egészbe.

#2 az időbeosztásod

idobeosztas.jpgErről már volt szó, de nem lehet eleget foglalkozni vele. Ha nem vagy végzetesen kocka, akkor biztos vagyok benne, hogy volt már gondod a saját időmenedzsmenteddel. Ha például nem vállalkozó vagy, ha van egy főnököd, aki mindig megmondta, hogy mit kell tenned, akkor tanulni is nehezebb lesz egyedül. Itt nincs főnök, neked magadnak kell az órarendet összerakni, s arra is rá kell venned magad, hogy leülj a gép elé és tanulj.


#3 nincs közönséged a nyelvtanuláshoz

Az online nyelvtanulás magányos műfaj, s nem csak azért, mert nincs kivel együtt szenvedni a rendhagyó igékkel. Magadnak kell pótolnod a közösség motiváló erejét is. Mert hidd el, a lebőgés iszonyúan motiváló tud lenni. Inkább szenvedsz még egy fél órát a feladott szavakkal, mint hogy másnap te legyél a tanfolyamon az egyetlen, aki nem képes németül kifejezni magát az orvosi rendelőben. Online nyelvtanfolyamon senki előtt nem fogsz lebőgni, magadat kell jutalmaznod és büntetned is, ha ellustálkodod a tanulást.

#4 nem lazsálhatsz
 

nem-lazsalhatsz.jpgHű, ez nagy baj ám! Mert bizony, itt tanulni kell. Egy hagyományos német nyelvi foglalkozás másfél órája alatt vajon mennyi időt töltesz tényleges munkával? Jó, ha a felét, igaz? A többi időben figyeled, hogy mit mond a tanár, mit mondanak a többiek. Rossz hírem van, online nyelvtanfolyam esetén ilyen bizony nem lesz! Ha tanulsz, akkor tanulnod kell. Nem lesznek holtidők. Így pedig elég nehéz lenne megmagyarázni magadnak, hogy miért csak ülsz és bámulod a monitort már másfél órája.

 

Mindent összevetve: jobb lesz, ha távol tartod magad az online nyelvtanulástól, ha a német nyelvtanfolyamot leginkább csak alibinek szánod. De ha valóban tanulni akarsz, ha takarékoskodnál az időddel, a pénzeddel, ha hatékonyan, a magad tempója szerint haladva akarod megtanulni a nyelvet, akkor az online nyelvtanulásnál jobb választásod nem is lehetne.

 

Zsófi

Német nyelvtanfolyam felnőttként: miért olyan nehéz elvégezni?

Online német nyelvtanfolyamon mindig a saját tempódban tanulhatsz. Nem kell másokhoz igazodni, s tanulás helyett nem töltöd utazással az idődet.

Fogadjunk, hogy te is magad mögött hagytál már néhány félbehagyott nyelvtanfolyamot. Vajon mi az oka annak, hogy felnőttként, munka mellett már olyan nehéz végigcsinálni egy közepesen nehéz nyelvi képzést?

Éveken keresztül jártam német nyelvtanfolyamra, többnyire sikertelenül. Néha már az első hónap végén lemaradtam. Napközben nem értem rá felkészülni, szavakat magolni, hiszen munka mellett jártam a tanfolyamra. Mivel nem tanultam meg elég alaposan az előző héten vett anyagot, így az órák egy része számomra teljesen feleslegesen telt el. Jóformán semmit sem értettem abból, amit a tanár magyarázott. Lemaradtam a feladatokkal, nyökögtem, megszólalni is alig tudtam, miközben a többiek már néhány óra után is folyékonyan társalogtak egymással. Püff neki. A kudarc egyre csak növekedett bennem. Egy idő után már azt vettem észre, hogy annak örülök, ha valamiért nem tudok elmenni az órára. Túlóráznom kell? Szuper! Lebetegedtek a gyerekek, otthon kell maradnom? Hajrá! Tudod, mi lett a vége? Gondolom, sejted. Hagytam a csudába a befizetett tandíjat, s abbahagytam a tanfolyamot.

Ha te is nagyokat bólogattál, míg a fenti sorokat olvastad, akkor tudod jól, hogy ez mennyire nem egyedi eset. A csoportos, tanfolyami oktatás nem való mindenkinek. Leginkább az tud eredményesen részt venni ilyen tanfolyamokon, aki amúgy is aktív iskolába járó. Aki középiskola, vagy egyetem mellett végzi a nyelvi kurzust, s könnyedén illeszti be napirendjébe az újabb adag tanulni valót.

Nyelvtanulás munka mellett


A felnőtt korban elkezdett, munka melletti nyelvtanulás másfajta szokásokat követel meg. A tanulást persze megspórolni nem lehet, hiszen a szavakat és a nyelvtant el kell sajátítani. Amin viszont változtatni tudsz, az a tanulásod módszere. Egyáltalán nem biztos, hogy neked a tanfolyami, csoportos oktatás lesz a leginkább megfelelő módszer. Felnőttként, munka mellett sokkal inkább olyan lehetőségeket keress, ahol saját tempódban, nem más tanulókhoz igazodva, a lehető legkisebb felesleges idő ráfordításával tudod a tananyagot elsajátítani.

Online nyelvtanulás előnyei


Ha egy online német nyelvtanfolyamra iratkozol fel, akkor a nyelvtanulással járó problémák nagyobb részétől megszabadulhatsz. Nem kell más tanulók tempójához igazodnod. Senki előtt nem kell szégyenkezned, ha ezen a héten kevesebb időt tudtál gyakorolni, és nem haladtál abban a tempóban, ahogyan a többiek. Nem kell elmenned otthonról. Összeszámoltad már, hogy mennyi időkiesést jelent, míg felöltözöl, elmész a tanfolyamra, majd óra után hazajössz? Ezeket mind megspórolhatod. És ezek nem a nyelvtanulástól elvett idők! Készülődéssel, közlekedéssel töltesz kevesebb időt, azokért pedig egyáltalán nem kár. Ha az online nyelvtanulás mellett döntesz, akkor kevesebb idő ráfordításával érheted el ugyanazt az eredményt, vagy még jobbat, mint a hagyományos nyelvtanfolyamokkal.

Online német nyelvtanfolyamon mindig a saját tempódban tanulhatsz. Nem kell másokhoz igazodni, és tanulás helyett nem töltöd utazással az idődet.

Online nyelvtanfolyamon a saját tempódban haladhatsz


Az igazi nagy előnye az online nyelvtanfolyamoknak, hogy nem kell másokhoz igazodnod. Ha te lassabban sajátítod el a tananyagot, mert kevés időd van a tanulásra, akkor sem maradsz le. Nincs csoport, amihez igazodnod kell. És így nem kell átélned azt a frusztrációt sem, hogy a többiek már jóval előbbre járnak nálad. Olyan, mintha magántanárhoz járnál – csak éppen annak a költségnek a töredékébe kerül.

Jövő héten szó lesz az online tanulás árnyoldalairól is, azt se hagyd ki! ;-)

Üdv,

Zsófi
www.dil.hu


 

Idén karácsonyra valami egészen mást...

December...

Bár az időjárás igyekszik eltitkolni, hamarosan itt a karácsony. Mi azért már hozzákezdtünk a készülődéshez, erről bővebben is írok mindjárt.

De előbb egy kis ráhangolódás..... 

Nagy karácsony imádó vagyok. Mióta az eszemet tudom, anyukám minden évben meglep egy adventi kalendáriummal. Igen. Még így harminchoz közel is. :) Én pedig nap, mint nap nagy élvezettel nyitogatom az ablakokat karácsonyig. 

Ezt a szokást különben én is folytatom itthon, bár egy kicsit máshogy. Általában nem édességet dugdosok a zsákocskákba, hanem régi közös képeket, vagy "kuponokat". Kuponok alatt a "Ma én mosogatok el" vagy "ma én húzom át az ágyat" kell érteni.

Ez számomra egy lassú ráhangolódás a karácsonyra, miközben olyan ajándékokon töröm a fejem, ami érdekes/vicces vagy netalántán hasznos a másiknak. 

 Néhány szabályom azért van magam felé:

1. Ne nagyon kelljen boltban vergődni érte. :)

2. Olyan ajándék legyen, amivel tudom, hogy nem nyúlhatok mellé, mert hasznos lesz.

Visszakanyarodva a bejegyzés elejéhez, innen jött idén az ötlet, hogy a már meglévő kupon vásárlást tegyük igazán "Karácsonyivá". Adjuk meg a lehetőséget arra, hogy az emberek a német nyelvtanulás örömét ajándékozhassák egymásnak. 

Így aztán úgy döntöttünk, minden december 10-e után ajándékba vásárolt hozzáférést ünnepi köntösbe bújtatva postázunk ki, hogy Neked már csak annyi dolgod legyen, hogy átadd a szerettednek. :) A kupon az oldalunkon bármikor beváltható, így akár már a fa alatt ülve is neki lehet lendülni a német tanulásnak. 

Reméljük hozzásegíthetünk így ahhoz, hogy idén is kellemesen és stresszmentesen teljenek az ünnepek.

Üdv,
Zsófi - DIL 

Blog?! BLOG!

Tele vagyunk mondanivalóval és új oldalunkat is szeretnénk bemutatni Neked, ezért úgy döntöttünk eljött az idő: Elindítjuk saját blogunkat.

Mivel fogsz találkozni itt?

Igazán sokszínű bejegyzéseket szeretnénk az oldalra varázsolni, így lesz szó nyelvtanulásról, tanulást segítő ötletekről, de kikapcsolódást jelentő egyéb -némethez kapcsolódó- tartalmakkal is szeretnénk foglalkozni.

A címkék közt könnyedén ki tudod majd választani a Neked tetsző tartalmakat.

Örülünk, hogy itt vagy, jó időtöltést kívánunk! :)

DIL csapat

/* Background pattern from subtlepatterns.com */